Senaste trenden: Inred med böcker

Det finns massor av roliga och fina sätt att inreda med böcker. Böcker behöver inte bara vara någon man läser. De kan också fylla en fantastisk funktion när det gäller inredning. Det finns många fördelar med att inreda med böcker. Böcker är relativt billiga och enkla att få tag på. Särskilt om man handlar i en second hand-butik. Dessutom finns det många variationsmöjligheter. Du kan jobba både med färgerna på böckerna och med formerna. Dessutom har du möjlighet att använda de som ett komplement eller förstärkning till någon annan del av din inredning.

Sortera böckerna efter färg

Något som brukar bli väldigt snyggt och trevligt är att sortera sina böcker efter färg. Detta funkar bäst om böckerna står i en bokhylla med ryggarna uttåt. Det brukar bli bäst om man samlar alla böcker med samma färg på ryggarna i grupper med en grupp för röda böcker, en grupp för gröna böcker, en grupp för svarta böcker och så vidare. Men detta är så klart bara ett av väldigt många sätt att inreda med böcker. Det finns massor av tips på nätet och det är lätt att inspireras av dessa fina tips. Sedan är det viktigt att man sätter sin egen prägel på det. Det brukar bli roligast och finast då.

Stapla böcker i högar

Ett annat bra tips är att stapla böcker i högar. Detta går att variera på många olika sätt och det brukar vara effektfullt och vackert. Du kan till exempel stapla böcker på varandra bredvid en dörröppning. Det brukar bli fint och skapa ett blickfång. Tänk på att inte stapla böckerna så att de risker att ramla om någon skulle springa in i dem. Ett sätt är att börja med någon lite större bok och sedan ta mindre och mindre böcker ända upp till toppen. Det är också viktigt att tänka på hur böckerna ser ut som man staplar. Om inte böckerna är snygga kommer inte tornet att bli det heller.

 

Leave a Reply

mts_cool