Inredningstrender 2018

När dagarna blir längre och vi ser fram emot våren vaknar även lusten till att förändra lite hemma. Vilka är inredningstrenderna för 2018? En färg som kommer stort är rött och det är varma brända nyanser som går åt terrakottahållet som gäller. Som en kontrast till det röda gäller också fortsatt det avskalade i kombination med naturens färger. I Skandinavien har det stilrena och minimalistiska varit populärt länge men nu går vi ännu ett steg och satsar mer på det mjuka och naturligt minimalistiska. Vi lämnar teknologiska och onödiga prylar för att försöka bli ett med naturen och miljön. Materialen i inredning kommer från naturen och det är helt rätt med trä, sten och hampa. Gröna växter som var trendigt även 2017 fortsätter att vara det och nu kommer även kaktusarna som inredningsdetaljer. Läder och skinn kommer stort och har du en gammal sliten skinnsoffa hemma har du redan den rätta stilen.

När det blir för mycket av det goda

När en trend blir alltför tydlig och vi ser den för ofta längtar vi ofta efter något helt annat. I början ser man trenden som något nytt och fräscht men när man har sett den i ett otal inredningsbloggar, heminredningsmagasin och på sociala medier blir man mättad. För ett par år sedan kunde man se att alla som var inne hade en ananas som inredningsdetalj. Den kunde vara i glas, porslin eller metall. Gemensam nämnare var att den var ganska stor och ofta placerad ensam på ett bord. Otroligt nog höll sig denna ananas på topp länge men nu är det knappast någon som vill se en ananas som inredningsdetalj. De trender från 2017 vi tröttnat på är bland annat det grå. Ett grått golv, grå sänglinnen och grå möbler är inget vi tar oss med till det nya året. En annan inredningsdetalj som har varit inne och synts på många foton i inredningsbloggar är drinkvagnen. I dag gör vi oss av med den om vi inte är påhittiga och hittar på ett annat användningsområde för den.

Små detaljer eller helrenovering?

Med små inredningsdetaljer och lite målarfärg kommer man ganska långt när man vill förnya lite hemma. Nya kuddar och gardiner kan göra underverk för ett annars ganska tråkigt rum. Ibland känner man dock att det verkligen är dags att göra en ordentlig förändring hemma. med Enklare.se kan du låna pengar för att göra en ordentlig förändring från grunden. Kanske är det dags att förnya badrummet med nya golv och badrumsmöbler eller är det gamla köket i behov av en renovering? Varför inte passa på att få allt gjort på en gång istället för lite i taget. Har soffan och sovrumsmöblerna sett sina bästa dagar? Kanske är det dags att byta ut dem en gång för alla. Investera i en säng av hög kvalitet där du kan sova skönt och där ryggen mår bra. Lägg till lyxiga sängkläder av linne som är svalt och skönt på sommaren och som värmer gott under vintern.

Leave a Reply

mts_cool