Uppskatta sovrummet

Får du inte till det där härliga sovrummet som du ofta ser på sociala medier? Du har kanske bortprioriterat det för att det bara är du som ser sovrummet och att det bara är till för att sova i. Detta stämmer förmodligen, men trivs du i sovrummet? Hur sovrummet känns och ser ut är minst lika viktigt för trivseln i hemmet som de andra rummen men framförallt för skönhetssömnen. Här nedan följer lite tips och råd hur du ska tänka för att det ska bli mysigt och kännas ombonat, utan att kosta skjortan:

  • Nummer ett är att rensa, rensa och rensa; ingen blir lugn i ett stökigt rum. Har du dessutom ett relativt litet sovrum så är det extra viktigt att ha så lite prylar som möjligt. Inget mer än nödvändigt.
  • Har du en möbel för mycket som du gärna använder till att samla kläder på? Gör dig av med den, det ger både mer utrymme och mindre risk att klädsamlandet fortsätter.
  • Se till att färgkombinationerna fungerar ihop; för många olika färger blir för rörigt. Du vill ha lugn och harmoni när du går till sängs. Håll det till exempelvis ljusgråa väggar, svarta/vita möbler med detaljer i samma färger och möjligtvis silver. Som pricken över i:et; gröna växter som ger det lilla extra.
  • Inga tomma väggar. För att få den där hemtrevliga känslan vill vi inte ha några stela väggar. Här kan du passa på att ta in ytterligare en färg, kanske lite rosa med en svart ram som går i samma färg som möblerna. Det man vill åt är att rummet går i samma färger, vilket inger ett lugn och en städad anblick. Dessutom får man in lite trevliga färger genom gröna växter och tavlor, utan att det blir för mycket.
  • Glöm inte heller bort att textilerna är viktiga. Visst spelar det roll om du envisas med de gamla sängkläderna som både är mönstrade och färgglada. Du kan förlora hela känslan av det du nyss skapat genom att helt ogenomtänkt välja sängkläder. Givetvis kan du ha mönstrat, men du bör hålla dig till färgkombinationerna för att det fortfarande ska ge den där härliga känslan när man stiger in och ser sovrummet. Ha gärna gardiner i grått och fokusera på att få in lite färg även i prydnadskuddarna, exempelvis grönt eller rosa.

Det är inget måste, men kan vara lite kul att införskaffa matchande fodral till både mobiltelefoner och surfplattor så att det passar in i sovrummet när de ligger de på sängbordet för natten eller på laddning. Det är pluspoäng! Hoppas att du får tid att följa några av råden så att du kan få känna på den där riktigt härliga känslan av att gå och lägga dig.

Leave a Reply

mts_cool