Ditt inre jag i det yttre rummet

 

Att våga vara sig själv är någonting många dagligen kämpar med ute i samhället. Många förändras helt och hållet när de kliver över tröskeln och in genom dörren till sitt eget hem. Detta eftersom våra hem oftast osar av lugnande energier samt välkomnar en hem till ett inre lugn. Alla människor har olika minnen, tankar och upplevelser i bagaget vilket resulterar i att alla även har olika minnesbilder som väcker liv i ens positiva känslor i hjärnan, det vill säga de bilder som bidrar till ens inre lugn. För att hjälpa hjärnan ett steg på vägen in i denna inre resa kan man pryda hemmets väggar med faktiska bilder och tavlor istället för att av egen kraft behöva gräva fram minnesbilderna inom sig. Någonting många omedvetet redan har gjort, men som bör göras på ett medvetet sätt.

Picture FrameExponeringseffekten

Exponeringseffekten är ett begrepp för ett fenomen som beskriver hur en attityd till en annan människa eller ett ting kan förändras med hjälp av kontinuerlig exponering. För att förklara hur exponeringseffekten påverkar oss i hemmet kan man enkelt säga att väggarna talar till oss mer än vi tror. Vad vi väljer att hänga upp på väggarna kan alltså förändra vår attityd inom vilken kategori som helst. Hänger du till exempel upp en tavla i vardagsrummet, som du tydligt ser ett flertal gånger varje dag, med ett citat där det står ”amor vincit omnia” som på latin står för ”kärleken övervinner allt” kommer du att omedvetet intala dig denna tanke varje dag. Hade det istället stått skrivet ”livet suger” hade din hjärna förmodligen på samma sätt intalat dig detta varje dag, något som sannerligen hade resulterat i en mer negativ inställning till livet och omvärlden.

Tänk utanför boxen

Det finns extremt många olika känslor och det finns ännu fler olika bilder, mönster och material som på olika sätt lyckas porträttera känslor i ett konstverk. Tänk utanför boxen och våga vara unik. Varför inte lyfta konstnivån i badrummet genom att använda dig utav tryck på handdukarna som ändå bara hänger och väntar som tomma målardukar. På medtryck.com finns det ett flertal olika förslag på hur du kan göra detta. Genom att lyssna till ditt inre och genom att finna de bilder och ord som speglar dig och din personlighet skapar du ett mer levande hem. Ett levande hem som utan uttalade ord talar om vem du är. Ett fint och enkelt sätt att låta andra människor få lära känna dig.

Leave a Reply

mts_cool