Trendigt med konstgjorda växter

Växter har varit en uppskattad inredningsdetalj såväl inomhus som utomhus under många år. Vilka växter som varit på tapeten har dock ändrats en del under årens lopp, men gemensamt för många trender har dock varit behovet av mer eller mindre gröna fingrar. Det är många som vill njuta av lite extra grönt liv i hemmet men alla har dessvärre inte möjlighet till det. Reser man ofta i jobb eller privat, eller helt enkelt bara glömmer bort att vattna blommorna, försvinner snabbt det livfulla med växterna i hemmet. Som tur är har det dock blivit trendigt med konstgjorda växter i alla möjliga former.

Skapa en grön oas med konstgjorda växter

Nu är det rätt tid att låta huset prydas av konstgjorda växter, och det är bara fantasin som sätter gränserna för hur det ska göras. Man behöver trots allt inte följa alla trender, då man med fördel kan tänka långsiktigt och ha sin egen stil i åtanke. En fördel med konstgjorda växter är att man kan behålla dem i princip hur länge som helst. Föreställ dig hängandes eller klättrandes växter kring vackra innerdörrar med glasrutor som tagits fram av yrkesskickliga hantverkare och dessutom är av hög kvalitet.

Låt växterna gå i ett med resten av inredningen

Man behöver naturligtvis inte begränsa sig till gröna växter, och en av fördelarna med konstgjorda växter är just att de ”blommar” året runt. Att låta blommor gå i samma accentfärg som resterande inredningsdetaljer kan innebära ett stort lyft för inredningen, om än med små medel. En accentfärg bör upprepas flera gånger i ett rum för att få ett enhetligt resultat som håller samma röda tråd. Därför passar det utmärkt att placera ut lite blommor i samma färg i rummet. Har man en lantlig eller bohemisk inredningsstil passar amplar hängandes från taket eller längs väggen perfekt.

Inred romantiskt med blombuketter

De flesta gillar känslan av en stor blombukett som välkomnar en när man träder in i hemmet. Med konstgjorda blommor får man möjlighet att njuta av blomsterbuketten så länge man vill, och man kan dessutom köpa på sig lite olika sorter och variera blomsterbuketterna där hemma. Under 2019 har glas varit ett populärt material, och det finns därför många vackra glasvaser att välja mellan. Man kan även hänga mindre buketter på väggen eller exempelvis ha dem liggandes på en tavelhylla.

Valmöjligheterna är precis som utbudet, nästintill oändligt. Än verkar det inte finnas några tecken på att trenden är på väg bort. Men om det är konstgjorda växter man vill ha, kan det ändå vara en bra idé att införskaffa dessa medan de är så pass populära som för tillfället. På så sätt kan man vara säker på att kunna behålla stilen även om trenden skulle komma att passera tidigare än väntat.

Leave a Reply

mts_cool