Skapa spakänsla i badrummet

Att gå på spa är väldigt populärt och det är något avslappnade lyxigt när man går in i spaanläggningar. Det går att skapa den känslan hemma också. Funderar du på att renovera badrummet finns några tips som gör att du skapar en härlig spakänsla utan att det kostar mycket extra. Det finns också små knep för den som har ett befintligt badrum och vill förändra badrummet med små medel.

Dags att renovera badrummet?

Att renovera badrummet är ett stort projekt och det blir ofta mycket städning. Tycker du att det blir övermäktigt med renoveringen och städningen kan du ta hjälp med städningen genom https://qleano.se/ och då passa på att nyttja RUT-avdraget. Ska du renovera badrummet finns det små knep som förvandlar badrummet till ett hemmaspa. När det kommer till själva valet av detaljer i badrummet så välj ett massagebadkar istället för ett vanligt. Idag finns det ett stort utbud även av mindre massagebadkar som passar även i mindre badrum. Ett annat tips är att satsa på en takmonterad dusch och istället för duschkabin eller duschvägg. Välj gärna mosaik och klinkers i naturfärger till väggar och golv.

Välja handfat och badrumsmöbler

Det finns vackra alternativ till det klassiska vita porslinshandfatet. Om du vill skapa en spakänsla kan du välja handfat i exempelvis sten. Det finns också vackra fristående handfat i mineraler och i naturmaterial som marmor. Marmor är stilrent och ger en elegant atmosfär precis som på spa. Fristående handfat gör också att badrummet ser elegantare ut. När det kommer till badrumsmöbler så försök planera in så du får lite yta över. På så sätt får du utrymme att ställa vackra ljus och gröna växter. Belysning är också viktigt så när du planerar belysning, försök då att få till några inbyggda ljuskällor som går att justera. En handdukstork ger dig också lyxigt varma handdukar precis som på spa.

Leave a Reply

mts_cool