Personifiera ditt första hem

Det blir allt svårare för de unga att hitta en lägenhet i Sverige. Även i de mindre städerna bor yngre människor kvar hemma allt längre. När man till slut hittar ett eget hem är det givetvis som att befinna sig i sjunde himlen. Även om man kanske inte har så mycket pengar så är det nästan att man vaknar på natten av att ha drömt om att inreda sin nya lya.

 

Den första lägenheten brukar vara relativt liten och man brukar inte ha med sig alltför mycket saker hemifrån. Flyttfirman du anlitar kanske därför inte får alltför mycket saker att transportera vilket är bra om du anlitar en flyttfirma i göteborg men ska flytta till Stockholm. Onödiga möbler och inredningsprylar får istället köpas efterhand. Men den stora frågan är hur du ska inreda en etta med kokvrå så att den inte ser ut som en sjabbig koja.

 

Ta vara på förvaringstipsen

 

Alla tips om förvaring är bra att nedteckna. I en liten lägenhet är det lätt att det blir överbelamrat efterhand eftersom du tenderar att samla på dig kläder och prylar. Du som är extra förtjust i inredning kanske även brukar vilja byta ut dekor och prydnadsföremål efter varje säsong och sparar på så sätt de gamla i någon garderob som snart blir överfull. Om du ogillar att kasta saker på tippen eller sälja dem är det bäst att du hittar bra förvaring såsom:

  • Boxar, backar och lådor
  • Smarta hyllplan i garderober och kök
  • Vägghängda hyllor
  • Hängen på dörrar
  • Möbler med förvaring

Möbler med förvaringsmöjligheter är fantastiska. Köp en säng med utdragbara lådor där du kan förvara sängkläder och extrakuddar. Du kan också köpa ett sängskåp med smart förvaring och möjligheten att till och med sätta in sängen i väggen när du inte sover i den.

Försök hitta stilen från början

Även om du kanske inte har många möbler och saker att ta med dig till ditt nya hem är det ändå bra om du har ett hum om vilken stil och prägel du vill sätta på din nya bostad. Utifrån de idéerna kan du göra upp skisser om var du vill placera saker och ting och även lägga till färgerna. Det finns till och med appar och datorprogram där du kan inreda digitalt redan innan du har köpt något.

Börja sedan med de stora möblerna som säng, soffa, hyllor och tv. Följ sedan med mattor och gardiner och övriga textilier för att få en enhetlig ton. Piffa sedan upp med diverse föremål du vill ha som prydnad i skåp och på hyllor, såsom glas och statyetter eller tavlor med mera. Var inte för snabb med att köpa saker, du ångrar dig lätt när du ser att det finns så mycket att välja på. Dessutom är det ofta som så att någon anhörig hjälper dig med köpen…

Leave a Reply

mts_cool