Använd dina accessoarer i inredningen

Inredning behöver inte bara handla om möbler, belysning och tavlor. Den som är kreativ och är ute efter att skapa ett personligt hem kan med några enkla ingrepp använda sina accessoarer för att piffa upp hemmet på ett varierat sätt. Rama in en gammal scarf, eller ha en hylla där du skapar stilleben med de av dina accessoarer du inte använder för tillfället. Om du har några favoritplagg, som till exempel en snygg kavaj, så är torson från en skyltdocka ett bra sätt att både visa upp den på och dessutom hålla den skrynkelfri. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Köp vintage eller nytt
Även om du inte har några saker du vill ställa ut i ditt hem så går det utmärkt att köpa fina accessoarer antingen bara för att ha som inredningsdetalj, eller för att piffa upp både dig och ditt hem på samma gång. Du kan antingen köpa helt nytt: det finns gott om butiker online som säljer snygga grejer, Johnells är ett väldigt bra alternativ. Men du kan också gå på second hand-butiker eller kolla auktioner hos de olika auktionshus som finns. Om det du ropar in ska användas som inredning behöver det inte nödvändigtvis vara i mint condition. En Hermés-scarf som är nött i kanterna funkar alldeles utmärkt inramad och brukar kunna gå att få för en förhållandevis billig peng.

Exponera dina smycken och klockor
En annan sak som är snygg att exponera är klockor och/eller smycken. Låt inte ditt bling bling ligga och skräpa i en låda där det mest samlar damm, utan låt det bli ett snyggt blickfång i ditt hem. Det är inte ovanligt att ha gamla smycken som är svåranvända, pråliga broscher och liknande som har ärvts och därmed har ett sentimentalt värde, men kanske inte funkar 100% till en modern outfit. Se istället till att visa upp dessa på bästa plats hemma, de kommer garanterat bli en bra konversationsstartare. Samma gäller för klockor. Den som har flera sådana kan med fördel köpa en watch winder och ställa fram väl synlig. Då hålls klockans maskineri igång samtidigt som du piffar upp inredningen. Med ringar, halsband och liknande funkar det att använda samma princip som med kavajen som nämnts ovan. Köp en mannekänghand, eller skulptera ett huvud i papier maché, och låt dina smycken pryda dessa.

Leave a Reply

mts_cool